Близките на убитият от полицай във Франция Нахел искат промяна в законодателството на страната. Роднина

...
Близките на убитият от полицай във Франция Нахел искат промяна в законодателството на страната. Роднина
Коментари Харесай

Близките на убитото момче във Франция искаха промени в законите

Близките на убитият от служител на реда във Франция Нахел искат промяна в законодателството на страната.

 Роднина на момчето е коментирал пред ВВС, че законите, които позволяват на полицейските чиновници да употребяват оръжията си при надзор на трафика, би трябвало да се трансформират, съобщи Дарик и Българска телеграфна агенция. 

Той е декларирал, че иска  " по-добро образование за френската полиция, контролиране на оръжията за полицията и преразглеждане на закона, който разрешава на полицията да употребява смъртоносна мощ ".

Наказателният кодекс на Франция е изменен през 2017 година, за да разреши по-широко потребление на огнестрелни оръжия, откакто полицията е поискала смяна поради конфликти с нараснали равнища на принуждение.

Критиците обаче настояват, че увеличаването на броя на стрелбите, свързани с пътното придвижване, е директен резултат от тази смяна, която съгласно тях е прекомерно неразбираема, защото оставя на служителите на реда да дефинират дали отводът на лидера да се подчини съставлява риск.

Малко по-рано бабата на Нахел Надя съобщи, че протестиращите са употребявали гибелта на нейния 17-годишен внук, като  " опрощение "  и е призовала протестите са спрат, допълват от Sky News.

Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне с министри от държавното управление за взимане на ограничения поради вълната от безредици в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР